TOP 10 - Fast food

KFC

1 Cu noua locatii in Bucuresti, KFC a castigat gusturile bucurestenilor prin meniurile sale de pui prajit – crocant, condimentat, suculent. Prezent in cinci versiuni, puiul KFC pare sa fie mai apreciat prin aripioare picante decat prin reteta originala a colonelului Sanders. Mai mult, hitul restaurantului pe piata bucuresteana e combinatia aripioare picante, sos de usturoi si salata coleslaw, la garnitura de cartofi pai – asta desi in meniu sunt inclusi si cartofii piure. Bucataria e apreciata ca fiind ceva mai sanatoasa decat la McDonald’s, pe motivul ca puiul prajit e mai sanatos decat carnea de vita pe gratar. Meniul insa e sarac, nu straluceste prin diversitate. Ca la Mc, meniurile ecologice cu salate sunt glume, nimeni nu a avut curiozitatea sa le guste – iar sucurile naturale sunt nectaruri prigat; in zona eco, e apreciat insa porumbul fiert stropit cu unt, in ciudat pretului (4.9 lei). Serviciile sunt bune, chiar daca seara se asteapta cam mult. Deserturile sunt slabe, nu impresioneaza cu nimic – prajitura casei e facuta la Alka, inghetata e produs Amicii, singurele placintele mai spala rusinea, pe stil englezesc.

McDonald’s

2 Are cea mai extinsa retea din Bucuresti – 24 de restaurante, din care 11 cu Mc Drive. Meniu diversificat – burgeri, placinte, briose, salate, inghetata, shake etc. Fireste, cei mai apreciati sunt burgerii. Alaturi de acestia, shake-ul si-a castigat si el popularitate in randul clientilor. Servirea este fara discutie unul din punctele forte. Unele locatii sunt nonstop, lucru apreciat indeosebi in weekend. Restaurantul pierde in continuare masiv la capitolul mancare sanatoasa, in ciuda campaniei, care afiseaza continutul nutritional al fiecarui fel de mancare.

Pizza Hut

3 La vremea lui, Pizza Hut a venit in Romania cu un concept nou – acela de restaurant de sistem, amestec de restaurant cu fast-food. De aici ambianta ceva mai rafinata decat in fast-food-urile obisnuite, serviciile, implicand servire la masa, si preturile – dezastruos de mari pentru un fast-food (24 lei pizza medie). Meniul e diversificat, cu 11 feluri de pizza, 110 de paste, 11 antreuri, 9 salate si, neobisuit pentru restaurant, peste 10 feluri de vinuri. Pizza e buna, dar cu bani mai putini se poate manca una si mai buna intr-un restaurant.

Gregory’s

4 Apreciat pentru salatele mediteraneene si mai putin pentru sandvisuri. Exista optiunea de a personaliza sandvisul, dar e mai bine sa va abtineti: un sandvis ajunge sa coste cat o masa la restaurant. Are pretentii de slow-food – de aici optiunea pentru bucataria mediteraneana. Conceptul de slow e vizibil si in servire – chiar daca nu e coada, se asteapta enorm.

Pita fun

5 Fast-food cu meniu grecesc mai consistent si mai gustos decat Gregory’s. Salata tzatziki, souvlaki si mai ales gyros-ul sunt hit-urile restaurantului. Gyros-ul, neobisnuit de gustos pentru un fast-food, are doua versiuni, cu carne de porc si cu carne de pui. Painea este pita originala greceasca, un fel de lipie proaspata. Preturile sunt mari, ca de restaurant. Comanda se face la masa, ceea ce face asteptarea suportabila.

Snack Attack

6 Conceptul e de mancare ecologista. Supele sunt discutabile. Sandvisurile sunt intr-adevar mai sanatoase decat in alte parti, dar nu impresioneaza prin gust, tortilla humus si tabule fiind probabil cel mai gustos din gama; o parte din sandvisuri pot fi gasite in magazine si supermarketuri. O mentiune pentru briose, delicioase, dar cam scumpe. Restaurantele sunt cochete si ingrijite, dar au prea putine locuri.

Spring Time

7 La fel ca in ’90, salatele fac popularitatea restaurantului. Nu sunt foarte gustoase, dar au pret fix, iar clientii au posibilitatea de a umple o caserola. Shaorma e mai ieftina decat in shaormeriile de pe strada, dar e uscata. Coada este pe sistemul 2x – daca se adauga aglomeratia obisnuita din restaurant, rezultatul e exasperant.



Everest

8 Fast-food foarte popular de pe bulevardul Magheru, langa McDonalds si KFC. Paste, pizza, salate, sandvisuri - toate la preturi mari. Sandvisurile au optiune de personalizare. Locatia ultracentrala, dimensiunea de hala industriala compartimentata pe saloane si aspectul occidental de fast-food il fac tot timpul aglomerat.

Sheriff’s

9 Aerul obosit este accentuat si de cimentul de pe jos sau mesele ca de cofetarie. Servirea este slaba, cu cozi mari - pe sistemul nefericit 2x, "stat de doua ori la coada" – o data pentru bon, o data pentru onorarea comenzii. Profilul este indistinct, probabil sucurile naturale la preturi mici sunt singurul motiv pentru care merita sa vii aici.



Tip Top

10 Fast-food-cofetarie din ’90, cu un aspect destul de invechit. Oscileaza intre cofetarie si fast-food. Produsele de cofetarie sunt net mai bune decat cele de fast-food. Prin urmarte, prajiturile sunt foarte bune, patiseria e so-so, iar mancarea tip fast-food moartea pasiunii. Personalul e stresat si stresant.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu